Ring och boka tid redan idag.

Akupunktur

Traditionell Kinesisk Akupunktur är en tusenårig läkekonst.akupunktur

Det upptäcktes för länge sedan att stimulering av vissa punkter på huden kunde påverka olika organ och funktioner i kroppen, och att man på det sättet kunde reglera olika störningar

För oss i Sverige kan det verka skrämmande att bli stucken med nålar. Men när man blir behandlad av en så mjuk och finkänslig terapeut som Linnea så lugnar man snart ner sig. Nålarna är visserligen vassa, men väldigt tunna och det är sällsynt att det blöder efter en akupunktur-nål. När Linnea väl placerat sina nålar kommer man snabbt i ett härligt avslappnat tillstånd. Det kan tyckas motsägelsefullt att slappna av med nålar i kroppen! Men så brukar det bli.

Ofta kompletteras behandlingen med koppning, som är ett sätt att med vakuum stimulera huden och därigenom påverka inre funktioner. Bomull som doppats i sprit bränns en stund inne i en kopp av bambu eller glas. Koppen sätts sedan snabbt på huden, oftast på ryggen. Genom förbränningen bildas ett vakuum i koppen, och huden "sugs" uppåt. Förunderligt avslappnande!

En annan vanlig del av akupunktur är moxibustion. Linnea använder långa, cigarrliknande stänger av gråbo (artemisia vulgaris) som tänds på i ena änden och sedan hålls strax ovanför de akupunktur-punkterna hon vill stimulera för att förbättra kroppens energiflöde. Skönt!

I vissa fall använder Linnea även elektro-akupunktur. Via nålen appliceras elektrisk ström för att öka den stimulerande effekten och förhöja behandlings-resultatet.

Avsikten med akupunkturbehandling är att påverka energiflödet i kroppen: lösa upp energiblockeringar, leda bort överflöd av energi från vissa områden till områden med för litet energi. Målet är att nå balansering av kroppens energier. I vissa fall ges även ren symtombehandling på lokala punkter.

Ofta brukar akupunktur-behandlingen kompletteras med medicinsk massage.